Att göra i Borlänge

Borlänge, beläget i hjärtat av Dalarna erbjuder många spännande aktiviteter och turistmål, för både stora och små. Borlänge omges av en vacker natur med med sjöar och skogar och här finns massor av utomhusaktiviteter som vandring, cykling och skidåkning. För dig som gillar kultur och historia finns flera spännande museum att besöka och här finns även ett brett utbud av restauranger, caféer och butiker för den som vill strosa på stan. Nedan har vi samlat några aktiviteter som du kan göra i Borlänge.

Vad kan man göra i Borlänge?

För dig som gillar utomhusaktiviteter kanske en dag i skidbacken i Romme Alpin lockar, lek och bus på Aqua äventyrsbad, ett spännande äventyr i Falu koppargruva, en dag på 2047 Science Center och mycket mer. Om du besöker Borlänge under sommaren är Dalhalla värt ett besök, en utomhusarena belägen i ett gammalt kalkbrott och erbjuder en unik och magisk konsertupplevelse.

Så oavsett om du är ute efter äventyr, kultur, avkoppling eller familjetid, finns det en mängd olika aktiviteter att välja på i Borlänge och Dalarna.
Välkommen till Borlänge och till oss på Best Western Gustaf Wasa hotel.

Romme Alpin

Romme Alpin ligger knappt 20 minuters bilfärd från hotellet. Skidorten består av 34 nedfarter i alla väderstreck.

Aqua Nova - Äventyrsbad

Badtokiga familjer bör inte missa detta äventyrsbad. Härliga vattenrutchbanor, vågmaskin och forsar. För de minsta finns ett piratskepp att upptäcka.

Vasaloppet

Ska du delta i något av de utmanande Vasaloppet? Bo hos oss så sover du gott både innan och efter milen i skidspåren.

Dalhalla

Dalhalla är en utomhusarena belägen i ett gammalt kalkbrott som erbjuder en unik och magisk konsertupplevelse. Måste upplevas! 

Falu Gruva

Boka in en spännande dag på Falu koppargruva. Ett spännande äventyr för hela familjen.

2047 Science Center

Ett roligt och spännande experimentmuseum med planetarium för vetgiriga och utforskande barn och ungdomar.

BWH(SM) hotels are independently owned and operated. ©2024 Best Western International, Inc.
Integritets och Cookie policy
Vi värnar om din integritet och för oss är det viktigt att du känner dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter.
Vår hemsida använder cookies dels för att optimera hemsidans funktion och dels för att kunna läsa statistik. Genom att du besöker och använder vår hemsida eller dess tjänster förstår du och accepterar hur vi hanterar dina personuppgifter enligt vår integritetspolicy.