Boka rum
Bokningskod
Ange bokningskod för att se ditt pris.
Boka

Hotell nära Falu Gruva- Best Western Gustaf Wasa

Spännande äventyr för hela familjen!

Om Falu Gruva

Falu Gruva stängdes 1992, efter att ha varit i drift i hela 1 000 år. 
Här har man brutit koppar, svavelkis och zink. Totalt har det brutits ca 30 miljoner ton malm, varav 10 miljoner de sista hundra åren. Dessutom så var det här man började tillverka den karakteristiska Falu rödfärgen som bidragit till det svenska landskapet med röda stugor. 

Idag ägs och förvaltas gruvan av Stiftelsen Stora Kopparberget. I december 2001 utsåg Unesco Falu Gruva tillsammans med delar av staden Falun och bergsmansbygden till ett av världens världsarv.

Besök Falu Gruva
Idag är gruvan öppen för besökare och ett populärt resmål för turister i Dalarna. Förutom spänningen i att åka ner i gruvan, med dess vindlande gångar och djupa schakt finns ett gruvmuseum, gruvtåg och restaurang.  Och sist men inte minst: ett berguvspar som har sitt bo i dagbrottet.

Bo hos oss på Gustaf Wasa, och besök Falu koppargruva, endast 15 minuter bort.

Boka ditt boende på info@gustafwasa.se eller boka direkt via
Best Western. Varmt välkommen till oss! 

Bilder: falugruva.se

BWH(SM) hotels are independently owned and operated. ©2024 Best Western International, Inc.
Integritets och Cookie policy
Vi värnar om din integritet och för oss är det viktigt att du känner dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter.
Vår hemsida använder cookies dels för att optimera hemsidans funktion och dels för att kunna läsa statistik. Genom att du besöker och använder vår hemsida eller dess tjänster förstår du och accepterar hur vi hanterar dina personuppgifter enligt vår integritetspolicy.