Boka rum

Rum 1

OK
   
Boka

Hotell nära Falu Gruva- Best Western Gustaf Wasa

Spännande äventyr för hela familjen! 

Falu Gruva - koppargruvan har funnits sen 1288 och här har brutits koppar i århundraden. Förutom koppar har här även brutits svavelkis och zink. Totalt har det brutits ca 30 miljoner ton malm, varav 10 miljoner de sista hundra åren. År 1992 upphörde brytningen i Falu Gruva. 

Idag ägs och förvaltas gruvan av Stiftelsen Stora Kopparberget. I december 2001 utsåg Unesco Falu Gruva tillsammans med delar av staden Falun och bergsmansbygden till ett av världens världsarv.

Idag är gruvan öppen för besökare och ett populärt resmål för turister i Dalarna. Det finns ett gruvmuseum, gruvtåg, restaurang och till och med ett berguvspar som har sitt bo i dagbrottet.

Bo hos oss på Gustaf Wasa, och besök Falu koppargruva, endast 15 minuter bort.

Boka ditt boende på info@gustafwasa.se eller boka direkt via
Best Western. Varmt välkommen till oss! 

Bilder: falugruva.se

Each Best Western® branded hotel is independently owned and operated. © 2002-2021 Best Western International, Inc. All rights reserved.
Integritets och Cookie policy
Vi värnar om din integritet och för oss är det viktigt att du känner dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter.
Vår hemsida använder cookies dels för att optimera hemsidans funktion och dels för att kunna läsa statistik. Genom att du besöker och använder vår hemsida eller dess tjänster förstår du och accepterar hur vi hanterar dina personuppgifter enligt vår integritetspolicy.